Amatorski Teatr Miejski im. Stefana Jaracza w Otwocku

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

KLAUZULA INFORMACYJNA - PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) – zwanego dalej Rozporządzeniem, informujemy, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Miejski Ośrodek Kultury, Turystyki i Sportu w Otwocku, ul. Armii Krajowej 4, 05-400 Otwock;
  2. Kontakt do Inspektora ochrony danych osobowych w Miejskim Ośrodku Kultury, Turystyki i Sportu w Otwocku - email: kontakt@dabrowski-kancelaria.pl ;
  3. Administrator danych osobowych przetwarza Pani/Pana dane osobowe
    na podstawie art. 6 ust. lit a i e Rozporządzenia, statutu MOKTiS, ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym, ustawy 25 października 1991 r.
    o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej;
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań zapisanych w ww. ust. 3;
  5. W związku z przetwarzaniem danych w celach, o których mowa w pkt 4, odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa;
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji umów, celu powierzenia danych osobowych oraz okres wynikający z przepisów
    o archiwizacji;
  7. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych, do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania i przenoszenia, a także prawo
    do wniesienia sprzeciwu, oraz inne uprawnienia w tym zakresie wynikające obowiązujących przepisów prawa;
  8. W przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit a, Rozporządzenia czyli zgody na przetwarzanie danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia tej zgody;
  9. W przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem przetwarzaniu danych osobowych w Miejskim Ośrodku Kultury, Turystyki i Sportu w Otwocku przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem dobrowolnym.
  11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.
  12. Pani/Pana dane nie będą przekazywane przez Miejski Ośrodek, Kultury, Turystyki i Spotu do Państw trzecich.

 

                                                                                                                                                  Dyrektor Miejskiego Ośrodka Kultury, Turystyki i Sportu 

                                                                                                                                                                                                                               Tomasz Winnicki